Cartofi umpluti branzeturi si rucola

Printeaza

Cartofi umpluti branzeturi si rucola din: cartofi, branza cu mucegai, cascaval, parmezan, rucola, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 4 cartofi mari (cca 1 kg)
  • 125 g brânză cu mucegai
  • 100 g caşcaval
  • 50 g par­mezan ras
  • rucola
  • sare şi piper

Mod de preparare:

Cartofi umpluti branzeturi si rucola: Alegi cartofi speciali pentru copt, îi speli bine şi îi înţepi cu o furculiţă, din loc în loc.

Aşezi cartofii în vasul slow cooker-ului, îl conectezi la priză şi setezi la temperatura slow, pentru 1 oră şi jumătate.

Dacă ai cartofi mai mici, poţi reduce timpul cu o jumătate de oră.

După ce s-au copt cartofii, le faci câte un căpăcel în partea de sus şi scobeşti miezul cu o lingură, cu grijă, să nu îi sfărâmi.

Pasezi miezul scos de la cartofi şi îl amesteci cu brânza cu mucegai, ruptă bucăţele, caşcavalul dat pe râzătoare şi parmezanul ras sau aşchii de parmezan, realizate cu ajutorul curăţătorului de legume.

Asezonezi cu sare şi piper şi umpli cartofii cu aceas­tă compoziţie.

Setezi slow cooker-ul la temeratura „high”, pentru 30 de minute.

Aparatul trece automat pe funcţia păstrare la cald după cele 30 minute, ast­fel încât cartofii vor fi păstraţi calzi.

Serveşti cartofii pe pat de rucola, stropită cu ulei de măsline şi, opţional, adaugi câteva aşchii de parme­zan deasupra.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.