Vita cu susan, gulii si morcov
PrinteazaVita cu susan, gulii si morcov din: pulpă de vită, gulii, morcovi, vin alb, ulei, lamaie, susan, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g pulpă de vită
- 400 g gulii
- 200 g morcovi
- 100 ml vin alb
- 50 ml ulei
- 1 lămâie
- 30 g susan
- 20 g sare
- 2 g piper
Mod de preparare:
Speli carnea şi o ştergi bine, apoi o tai în bucăţi mici, ca pentru friptură, pe care le ţii 30 de minute într-un vas cu zeamă de lămâie şi piper.
Cureţi morcovii şi guliile, le speli şi le ştergi de apă, apoi feliezi morcovii şi guliile subţire şi le prăjeşti 5 minute în jumătate din cantitatea de ulei.
Condimentezi cu sare şi piper, le scoţi din tigaie şi le ţii la cald. Peste grăsimea rămasă în tigaie adaugi restul de ulei, după care pui la prăjit bucăţile de carne, scurse de zeamă.
Când carnea este prăjită, pui legumele, vinul şi coaja rasă de tămâie, apoi condimentezi după gust, călind totul după gust, circa 10 minute.
Vita cu susan, gulii si morcov
Pofta buna!