Ghiveci de legume cu carne de vita

Printeaza

Ghiveci de legume cu carne de vita din: dovlecei, vinete, ardei, morcovi, ceapa, rosii, usturoi, carne de vita, sare, piper, ulei, patrunjel.

Chiveci_de_legume_cu_carne_de_vita

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 2 vinete
  • 4 ardei
  • 3 morcovi
  • 2-3 cepe
  • 1 kg roşii
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 400 g carne de vită
  • sare
  • piper
  • 40 ml ulei
  • 1 legătură pătrunjel

Mod de preprare:

Pui uleiul într-o cratiţă de teflon, îl laşi să se încălzească la foc mic şi adaugi carnea de vită, tăiată felii subţiri.

Căleşti pentru început carnea şi adaugi treptat ceapa tă­iată solzişori şi ardeii tăiaţi ronde­le. Stropeşti apoi cu apă călduţă şi laşi să fiarbă înăbuşit.

Adaugi morcovii tăiaţi rondele, dovleceii şi usturoiul. Laşi să se înăbuşe la foc mic, ca să nu se ardă şi, din când în când, îi stropeşti cu apă călduţă.

Separat, cureţi vinetele de coajă, condimentezi cu sare şi le căleşti în puţin ulei. Le pui apoi în sită şHaşi să se scurgă. Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le pasezi.

Piureul de roşii şi vinete­le le adaugi în cratiţă cu celelalte legume, condimentezi cu sare şi piper şi le laşi să stea la cuptor. Serveşti ghiveciul ornat cu pă­trunjel proaspăt.

Ghiveci de legume cu carne de vita

Chiveci_de_legume_cu_carne_de_vita

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.