Ardei cu brinza de vaca si smantana
PrinteazaArdei cu brinza de vaca si smantana din: ardei grasi, branza, gris, ulei, smantana, oua, sare.
- 8-9 ardei grasi
- 1/2 kg brinza de vaca amestecata cu 100 g telemea
- 1 lingura gris
- 1 lingura ulei
- 2 linguri smantana
- 1-2 oua
- sare
Ingrediente sosul alb:1 lingura unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte
Mod de preparare:
Se curata ardeii de codite si de seminte. Brinza de vaca maruntita bine, se amesteca cu telemeaua rasa, cu grisul si cu smantana.
Se adauga sosul preparat din unt,faina si lapte, sarea, galbenusurile si albusurile batute spuma.
Cu acest amestec se umplu ardeii.
Se fierb putin pe foc cu ulei si apa, apoi se dau la cuptor sa se rumeneasca.
Ardeii se mai pot umple numai cu brinza, fara sos alb. In acest caz, se servesc cu smantana.
Pofta buna!