Zeama de corocoduse pentru acrit ciorbele
PrinteazaZeama de corocoduse pentru acrit ciorbele din: corcoduşe verzi, apa, borcane de 720 ml.
Ingrediente:
- 1 coş mare cu corcoduşe verzi
- borcane de 720 ml
- apă
Mod de preparare:
Corcoduşele verzi le speli bine. Intr-o oală mare le pui la fiert, acoperite cu puţină apă. îndepărtezi sâmburii şi pieliţa, strecurând bine lichidul format.
Umpli borcanele cu acest lichid, le capsezi bine şi le fierbi 30 de minute la bain-marie. Le laşi la răcit în oala în care au fiert.
Dacă vrei să mai faci altă şarjă, scoţi borcanele, le aşezi în pături (la cald) şi le laşi acolo până se răcesc compleţ.
Mai există şi altă variantă: aşezi în borcane corcoduşele spălate şi completezi cu zeama de corcoduşe strecurată.
Capsezi şi sterilizezi. Scoţi borcanele, apoi le etichetezi şi le depozitezi în cămară, la rece.