Tort cu fructe, mascarpone si nuci
PrinteazaTort cu fructe, mascarpone si nuci din: zahăr, făină, nuci, zahăr vanilat, mascarpone, frisca naturala, oua, zahăr pudră, sirop de căpşune, căpşuni, fragi, piersici, vişine, ananas, bomboane colorat.
Ingrediente:
- 10 linguri zahăr
- 4 linguri făină
- 6 linguri nuci măcinate
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- formă de tort, tapetată cu hârtie de copt
Pentru cremă:
- 400 g mascarpone
- 300 ml frişcă naturală
- 4 gălbenuşuri
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 200 g zahăr pudră
- 20 ml sirop de căpşune
Pentru ornare:
- căpşuni, fragi, piersici, vişine, ananas, bomboane colorate
Mod de preparare:
Separi ouăle. Baţi spumă albuşurile, iar când bezeaua este gata, adaugi gălbenuşurile unul câte unul, zahărul vanilat, nuca măcinată şi, la sfârşit, făina cernută.
Amesteci uşor, să nu se lase sau să nu se formeze cocoloaşe. Torni compoziţia în formă şi o dai la cuptor timp de 40 de minute, la foc mediu.
Separat, pui 4 gălbenuşuri într-un bol, presari un praf de sare şi amesteci cu zahărul pudră, până obţii o cremă fină. Amesteci crema de gălbenuşuri cu crema mascarpone şi cu zahărul vanilat.
Impărţi compoziţia în două. Jumătate din frişcă o amesteci cu jumătate din crema mascarpone şi cu siropul de căpşune, iar cealaltă jumătate cu restul de cremă mascarpone.
După ce blatul s-a copt, îl tai în două foi, îl umpli cu cremă şi îl ornezi sub formă de faţă de clovn sau după preferinţă. Dai la rece 2-3 ore, apoi îl poţi servi.
Tort cu fructe, mascarpone si nuci
Pofta buna!
Aceasta reteta e incomplete. Cate oua ?