Paine cu susan, miere si parmezan
PrinteazaPaine cu susan, miere si parmezan din: făină, apa minerala, drojdie uscata, ulei de masline, zahr, sare, miere, susan, parmezan, ou.
Ingrediente:
- 650 g făină
- 400 ml apă minerală
- 1 plic drojdie uscată
- 100 ml ulei de măsline
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă miere
- 1 plic susan
- 100 g parmezan ras
- 1 ou
Mod de preparare:
Amesteci drojdia cu zahărul şi cu o lingură de făină. Adaugi puţină apă minerală şi formezi un aluat pe care îl laşi la crescut 30-50 de minute.
După ce a crescut, adaugi restul.de făină, uleiul, sarea, restul de apă minerală, mierea şi frămânţi până obţii un aluat omogen.
Tapetezi cu ulei şi făină o tavă rotundă şi pui aluatul din nou ta crescut, timp de o oră.
După aceea, ungi pâinea cu ou, presari susan şi parmezan şi o dai la cuptor, la foc mic, timp de 50-60 de minute.
Paine cu susan, miere si parmezan
Pofta buna!