Tarta cu branza, cirese si vanilie
PrinteazaTarta cu branza, cirese si vanilie din: biscuiţi graham, cirese, sirop de cireşe, branza slaba, zahar, coaja de lamaie, unt, esenta de vanilie, oua, sare.
Ingrediente:
- 200 g biscuiţi graham
- 200 g cireşe proaspete
- 5 linguri sirop de cireşe
- 500 g brânză slabă
- 1 cană zahăr
- 1 lingură coajă de lămâie rasă
- 2 linguri unt
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 3 ouă mari
- 1/2 linguriţă sare
Mod de preparare:
Pisezi biscuiţii, dar nu până când se fac pudră, pentru a fi crocanţi. îi amesteci cu untul, care fost topit puţin pe foc.
Incrustezi amestecul pe un platou şi îl dai la rece.
Pui într-un castron mare brânza, zahărul, sarea, esenţa de vanilie şi coajă rasă de lămâie.
Amesteci totul bine, adaugi ouăle şi baţi cu mixerul.
Pui compoziţia într-un vas şi o dai la foc mic, pentru 10 minute. Când este gata, torni amestecul peste blat.
Scoţi sâmburii cireşelor, le amesteci cu siropul şi torni peste tartă, apoi o dai la rece timp de 4 ore.
Pofta buna!