Peste copt cu ceapa, rosii si vin
PrinteazaPeste copt cu ceapa, rosii si vin din: file de peşte, ceapa, praz, usturoi, rosii,vin alb sec, ulei de masline, sare, piper, piper boabe, patrunjel.
Ingrediente:
- 1,5 kg file de peşte
- 2 cepe
- 1 fir de praz
- 6 căţei de usturoi
- 6 roşii
- 100 ml vin alb sec
- 100 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- 1 linguriţă piper boabe
- pătrunjel
Mod de preparare:
Condimentezi peştele cu sare şi piper. Tai rondele subţiri ceapa şi prazul. Păstrezi cam o treime, iar restul îl pui într-o tavă.
Presari sare, usturoi tocat mărunt, o parte din roşiile tăiate rondele subţiri şi câteva boabe de piper.
Aşezi deasupra peştele, îl stropeşti cu vin şi ulei, îl acoperi cu restul de ceapă şi cu 2-3 rondele de roşii.
Coci la foc mediu. Stropeşti peştele din când în când cu sosul din tavă.
Este gata când ceapa s-a înmuiat şi peştele este bine pătruns.
Serveşti peştele cu mujdei şi pătrunjel.
Peste copt cu ceapa, rosii si vin
Pofta buna!