Prajitura cu mere, vanilie si sirop de ciocolata
PrinteazaPrajitura cu mere, vanilie si sirop de ciocolata din: ouă, zahar, faina, praf de copt, esenta de vanilie, mere, unt, apă, cacao, esenţă de rom.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 300 g zahăr
- 300 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 fiolă esenţă de variilie
- 6-7 mere
- câtej 2 linguri de unt si făină, pentru tavă
Pentru sirop:
- 3-4 linguri zahăr
- 1 pahar apă
- 2-3 linguri cacao
- 25 g unt
- 1/2 fiolă esenţă de rom
Mod de preparare:
Speli merele, le cureţi de coajă şi de cotoare şi le tai în felii, pe care le treci apoi prin făină. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci gălbenuşurile cu 150 g zahăr.
Baţi spumă albuşurile, cu zahărul rămas. In bezeaua obţinută, adaugi treptat gălbenuşurile cu zahărul, esenţa şi făina rămasă, cernută împreună cu praful de copt şi amesteci de jos în sus.
Torni compoziţia într-o tavă cu dimensiunile de 30 x 40 cm, unsă cu unt şi tapetată cu făină, iar deasupra aşezi merele.
Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit, pentru 20-25 de minute, până când prăjitura s-a rumenit deasupra. Scoţi tava, laşi prăjitura să se răcească şi o tai în bucăţi.
Pentru a obţine siropul de ciocolată, fierbi în câteva clocote zahărul cu apa şi cacaua. După ce ai stins focul, adauai esenţa si untul.
Torni siropul fierbinte peste prajitura calda si o lasi sa se insiropeze timp de cateva ore.
Prajitura cu mere, vanilie si sirop de ciocolata
Pofta buna!