Friptura de miel glasata
PrinteazaFriptura de miel glasata din: carne, unt, sare, piper, boia, ceapa, mnorcov, costita, cimbru, vin, supa telina.
Ingrediente:
- 2 kg de carne macra
- 4 linguri de unt netopit
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- o ceapa
- 1 morcov
- 200 g de costita afumata
- cimbru
- 1 pahar de vin
- 1 pahar de supa
- o telina mica
Mod de preparare:
Alegeti carne macra spalati-o foarte bine, apoi impanati-o cu fisii de costita, felii de morcovi, de telina. Sarati-o si piperati-o dupa gust.
Rulati bucata de c arne astfel pregatita, legati-o strins cu ata din bumbac alb si inainte de a pune friptura in tava cuptorului, pudrati carnea cu boia, cimbru si ungeti-o cu grasime.
In tava adaugati supa de carne, sare si citeva boabe de piper.
Acoperiti tava si dati focul potrivit de iute.
Cind friptura s-a rumenit, intoarceti-o pe toate fetele, apoi odata racita dezlegati-i ata, taiati-o in felii groase.
Pofta buna!