Somon pe pat de taietei de orez
PrinteazaSomon pe pat de taietei de orez din: file de somon, ulei, pasta miso, otet balsamic, sos de soia, paprika, taietei de orez, ghimbir, ceapa verde, ardei iute, germeni de fasole, sos de peste.
- 4 fileuri de somon
- ulei
- Ingrediente pentru sos:
- 2 linguriţe de pastă miso
- 2 linguriţe de oţet balsamic
- 2 linguriţe sos de soia
- 1 linguriţă de paprika afumată
Ingrediente taietei:
- 200g tăieţei de orez
- 3 linguri ulei
- 3 căţei de usturoi, ras
- 25g de ghimbir, ras fin
- 8 cepe verzi, feliate
- 2 ardei iuţi roşii, tăiaţi subţire
- 100g germeni de fasole
- 1 legătură de coriandru, tocat
- 1 lingură sos de peşte
Mod de preparare:
Fierbe tăieţeii într-o oală mare timp de 3 minute, scurge-i şi dăteşte-i cu apă rece, apoi lasă-i deoparte să se scurgă complet.
Incălzeşte cuptorul la temperatură ridicată. Amestecă pasta miso, oţetul balsamic, sosul de soia şi paprika pentru a obţine un sos miso. Folosind o pensulă de bucătărie, unge fileurile de somon cu sos miso. Aşază somonul într-o tavă unsă cu ulei, cu pielea în jos şi lasă-l la cuptor 6-8 minute.
Intr-un wok, încinge uleiul şi prăjeşte la foc mare usturoiul, ghimbirul, ceapa verde şi ardeii iuţi, timp de 2-3 minute, până când se înmoaie, apoi adaugă germenii de fasole şi coriandrul. Amestecă totul, apoi opreşte focul.
Pentru a servi, adaugă sosul de peşte şi tăieţeii în legumele sotate, amestecă bine, apoi pune totul în farfurii şi aşază somonul deasupra.
Somon pe pat de taietei de orez
Pofta buna!