din: orez cu bob lung, creveti, midii, inele de calamari, ceapa, usturoi, rosii, mazare verde, ardei gras, ulei de masline, condimente, sare, piper, supa, frunze de patrunjel, lamaie. Paella cu Fructe de Mare este un fel de mâncare emblematic al bucătăriei spaniole, celebrat pentru aromele […]
Tocana de peste cu fructe de mare
PrinteazaTocana de peste cu fructe de mare din: ulei de masline, seminte de fenicul, morcovi, telina apio, usturoi, praz, rosii, supa de peste, cod, creveti.
Ingrediente:
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriţă seminţe de fenicul
- 2 morcovi, tăiaţi în cubuleţe
- 2 tulpini de ţelină Apio feliata
- 2 căţei de usturoi, tocaţi fin
- 2 fire de praz, feliate subţire
- 1 conservă de 400g de roşii tocate
- 500ml supă de peşte, fierbinte
- 2 fileuri de cod, fără piele (circa 200g) tăiate în cuburi
- 85q de creveţi mari cruzi, decorticaţi
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o oală mare, pune în ea seminţele de fenicul, morcovii, tulpinile de ţelină Apio şi usturoiul şi căleşte totul 5 minute, până când încep să se înmoaie.
Adaugă prazul, roşiile şi supa, asezonează şi dă în clocot, apoi acoperă oala şi lasă mâncarea să fiarbă 15-20 de minute la foc mic, până când legumele devin fragede, iar sosul se îngroaşă şi scade puţin.
Adaugă peştele, presară creveţii şi găteşte totul încă 2 minute. Transferă tocana în boluri şi serveşte-o.
Tocana de peste cu fructe de mare
Pofta buna!
Ceai de Levănțică și Scorțișoară
Ceaiul de levănțică și scorțișoară este o băutură delicată și reconfortantă, care aduce pe farfurie aroma dulce a levănțicii și iuțimea plăcută a scorțișoarei. Această rețetă simplă și sănătoasă este perfectă pentru momentele de relaxare și de destindere. Reteta Ceai de Levănțică și […]