Vinete cu ceapa si menta din: ulei, ceapa, vinete, iaurt, ulei de masline, menta.
Ingrediente:
2 linguri ulei de floarea-soarelui
2 cepe, feliate subţire
4 vinete mari, curăţate de coajă şi tăiate în cuburi de 2,5cm
5 linguri de iaurt
puţin ulei de măsline
1 mână frunze de mentă
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare, încălzeşte 1 lingură de ulei de floarea-soarelui.
Prăjeşte cepele până când sunt aurii şi crocante – îţi va lua 15-20 de minute. Scoate-le din tigaie cu ajutorul unei spumiere şi aşază-le pe o farfurie tapetată cu 2 prosoape de hârtie.
Adaugă vinetele în aceeaşi tigaie, adăugând mai mult ulei dacă e nevoie şi prăjeşte-le până sunt moi şi pătrunse – probabil vei fi nevoit să le prăjeşti în tranşe. Pasează vinetele grosier.
Adaugă majoritatea cepei prăjite şi adaugă 4 linguri de iaurt. Amestecă totul, astfel încât iaurtul să pătrundă printre bucăţile de vinete.
Asezonează şi transferă vinetele pe un platou.
Adaugă iaurtul rămas în forma unei spirale, toarnă uleiul de măsline în fir subţire, apoi presară deasupra ceapa rămasă şi frunzele de mentă.
Salata de vinete ceapa si maioneza din: vinete, ceapa, ulei, sare, dovlecel, maioneza. Ingrediente: 3 vinete 1 ceapă 100 ml ulei 1 dovlecel sare 100 ml maioneză Mod de preparare: Coci vinetele, le cureţi de coajă şi le ţii la scurs. Fierbi dovlecelul, după ce s-a înmuiat îl laşi la scurs, apoi îl toci […]
Piure de vinete cu ceapa din: vanata, ulei, ceapa, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata mare 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 ceapa alba 2 crengute de cimbru sare piper Mod de preparare: Spală vânătă, curăţ-o de coajă şi tai-o cuburi măricele; sărează-le, pune-le într-o strecurătoare, aşază deasupra lor o greutate şi […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.