Perisoare de cartofi cu marar si sos de smantana
PrinteazaPerisoare de cartofi cu marar si sos de smantana din: cartofi, faina, oua, marar, unt, ulei, smantana, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 200 g faina
- 3 oua
- marar
- 50 g unt
- 70 ml ulei
- 200 g smantana
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierb cartofii in coaja, se curata, se lasa sa se raceasca, apoi se trec prin masina de tocat.
Se adauga 150 g faina, ouale, sare si piper. Se amesteca bine totul si se formeaza perisoare mici care se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei.
Se aseaza perisoarele intr-o cratita, se presara marar printre ele si se toarna deasupra un sos preparat astfel: 50 g faina se rumeneste in 50 g unt, se stinge cu zeama in care au fiert cartofii, apoi se adauga smantana.
Se toarna sosul peste perisoare si se mai da o data totul in fiert.
Pofta buna!