Supă de vită cu tăiței de casă din: coaste de vita, morcovi, ceapa uscata, radacini de patrunjel, pastarnac, ulie, telina, sare, piper, oua, faina. Carnea de vită este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. Este una dintre cele mai consumate tipuri de carne din întreaga lume, fiind utilizată în diferite preparate culinare, precum […]
Taietei de orez cu carne de curcan si fasole verde
PrinteazaTaietei de orez cu carne de curcan si fasole verde din: taietei de orez, ulei de masline, piept de curcan, ceapa rosie, usturoi, fasole verde, suc de limeta, chili, ardei iute, sos de peste, menta, coriandru.
Ingrediente:
- 300 g tăiţei de orez
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 400 g piept de curcan tăiat fâşii
- 1 ceapă roşie
- 2 căţei de usturoi
- 340 g fasole verde
- sucul de la 1 limetă
- 1/2 linguriţă chili
- 1 ardei iute tăiat rondele
- 1 lingură sos de peşte
- 1 mână frunze de mentă
- 1 mână frunze de coriandru
Mod de preparare:
Se fierb tăiţeii de orez al dente în apă cu sare, conform indicaţiilor de ambalaj.
Se curăţă şi se toacă ceapa şi usturoiul; ceapa se toacă, iar căţeii de usturoi se taie rondele.
Se încinge uleiul de măsline şi se prăjesc fâşiile de carne de jur-împrejur.
Se adaugă ceapa tocată, usturoiul tăiat feliuţe şi fasolea verde; se amestecă şi se prăjesc împreună timp de cca 5 minute.
Eventual se adaugă apă, dacă este nevoie.
In final se adaugă suc de limete, praf de chili, ardei iute şi sos de peşte. Eventual se sărează şi se piperează.
Se mai încălzesc împreună 3 minute.
Se adaugă tăiţeii şi verdeaţa tocată; se amestecă şi se serveşte imediat.
Taietei de orez cu carne de curcan si fasole verde
Pofta buna!
Taitei cu brânză și sos de roșii
Taitei cu brânză și sos de roșii din: taitei, branza proaspata, sos de rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, oregano. Această rețetă de taitei cu brânză și sos de roșii este o combinație delicioasă de paste, brânză și sos de roșii, care aduce un gust cremos și aromat pe care îl vei aprecia […]