Piept de curcan umplut cu castane
PrinteazaPiept de curcan umplut cu castane din: pesmet, smantana, castane, coniac, sare, usturoi, cimbru, pipet de curcan, unt, vin, supa, castane, zahar brun.
- 6 linguri pesmet
- 100 ml smântână
- 150 g castane decojite şi fierte
- 1 lingură coniac
- 1 linguriţă sare
- 1/2 căţel usturoi zdrobit
- 2 linguriţe frunzuliţe de cimbru
Ingrediente ruladă:
- 600 g piept de curcan
- sare, piper
- 80 g unt
- 100 ml vin alb
- supă de carne
- 4 fire cimbru
- 1 mână de castane decojite şi fierte
- 1 praf zahăr brun
Mod de preparare:
Se mixează toate ingredientele pentru umplutură.
Se taie şi se fasandează bucata de piept de curcan astfel încât să obţinem în final o foaie relativ plană. Se sărează, se piperează, se acoperă cu umplutura; se rulează şi se înfăşoară de jur-împrejur cu sfoară.
Se prăjeşte rulada în unt şi se stropeşte cu vin şi supă. Se adaugă cimbrul şi se coace înăbuşit cca 2 ore, în cuptorul încins la 160 °C.
In timp ce se coace, friptura se stropeşte de câteva ori cu sos.
Apoi se adaugă castanele şi se presară puţin zahăr; se mai coace cca 20 minute în cuptorul încins la 180 °C. La final se topeşte restul de unt în sos.
Se taie aţa ruladei şi se înfăşoară în folie de aluminiu; se lasă să se odihnească puţin.
Piept de curcan umplut cu castane
Pofta buna!