Rulada de porc la cuptor cu mere

Printeaza

Rulada de porc la cuptor cu mere din: pulpa de porc, seminte de fenicul, usturoi, coriandru, sare, piper, coaja de lamaie, unt, suc de mere, mere.

Ingrediente: Rulada_de_porc_la_cuptor_cu_mere

  • 600 g pulpă de porc fără os
  • 1/2 linguriţă seminţe de fenicul
  • 2 căţei de usturoi
  • 5 boabe coriandru
  • 1 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă boabe de piper negru
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
  • 80 g unt
  • 150 ml suc de mere
  • 2 mere

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 220 °C.
Se pisează usturoiul cu mirodeniile. Se crestează carnea pe lung; se obţine o foaie care se unge cu pasta de mirodenii. Se rulează şi se leagă cu aţă; se aşază în tavă cu partea înnădită în jos şi se pun de jur-împrejur bucăţele de unt; se coace rulada la cuptorul pregătit timp de cca 25 min. până ce devine crocantă.

Se reduce focul din cuptor la 160 °C. Se adaugă în tavă merele curăţate de cotoare şi seminţe şi tăiate sferturi şi se mai coace sub capac 45 min.

Se îndepărtează apoi capacul de pe tavă şi se adaugă înăuntru suc de mere; se mai coace friptura încă cca 25 min. până ce se rumeneşte. In acest timp se stropeşte din când în când cu suc de mere.

Se scoate friptura din cuptor, se lasă să se odihnească puţin, apoi se taie felii cu un cuţit cu lama subţire şi ascuţită şi se serveşte cu o garnitură suplimentară de varză sau piure de cartofi.

Rulada de porc la cuptor cu mere

Rulada_de_porc_la_cuptor_cu_mere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.