Sandvis cu curcan, ghimbir si menta
PrinteazaSandvis cu curcan, ghimbir si menta din: baghete mici, pate din ficat de pui, castravete, friptură de curcan din ziua anterioară, maioneză, ardei iute roşu, frunze de mentă, morcovi, varză roşie, ghimbir, oţet din orez, zahăr.
Ingrediente:
- 2 baghete mici
- 50 g pate din ficat de pui
- 1/4 castravete, feliat subţire pe diagonală
- 140 g friptură de curcan din ziua anterioară, ruptă în bucăţi
- 1 lingură de maioneză
- 1 ardei iute roşu, 1/2 tocat fin, 1/2 feliat
- 1 mână de frunze de mentă
Pentru salata:
- 2 morcovi mici, daţi pe răzăţoarea mare
- 75 g varză roşie, feliată subţire
- 1/4 linguriţă de ghimbir ras
- 1/2 lingură oţet din orez
- 1/2 linguriţă de zahăr
Mod de preparare:
Pentru a face salata, pune morcovii şi varza într-un bol mare.
Intr-un alt bol, mai mic, combină ghimbirul, otetul din orez, zahărul şi un praf de sare.
Toarnă acest dressing peste legume şi amestecă. Lasă deoparte salata cel puţin 15 minute.
Taie baghetele în două pe lungime şi întinde pateul pe jumătatea de jos.
Aşază deasupra salata preparată anterior, castravetele şi carnea de curcan.
Amestecă maioneza cu ardeiul iute tocat şi pune linguri de maioneză deasupra.
Presară frunzele de mentă şi feliile de ardei iute. Strânge sandviciul şi savurează-l.
Sandvis cu curcan, ghimbir si menta
Pofta buna!