Reteta zilei: Aripi de pui cu usturoi prajit
PrinteazaAripi de pui cu usturoi prajit din: aripi de pui, sos de peste, zahar, usturoi, sare, apa, faina de orez, sos.
Ingrediente:
Ingrediente marinată:
- ¼ cană sos de pește
- ¼ ceasca de zahăr
- 6 catei de usturoi zdrobit
- ½ linguriță de sare
- ¼ cană de apă caldă
Ingrediente uscate:
- ½ ceasca făină de orez alb
Ingrediente sos:
- sos marinat din aripi
- 4 linguri apă
Mod de preparare:
Presarati sare pe usturoi și se toacă mărunt. Transferati într-un castron mic și se adaugă în apă caldă.
Lasati sa stea timp de câteva minute.
Strecurati lichidul printr-o sita cu ochiuri fine.
Adăugați sosul de peste si zaharul și se amestecă până când zahărul se dizolvă.
Puneti aripile într-o punga care se inchide ermetic și se toarnă jumătate din sos, rezervând restul de sos.
Inchideti punga si agitati bine.
Bagati la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte, de preferință, pentru aroma maximă.
Intr-o tigaie, se prăjește usturoiul. Scoateți din ulei și scurgeti pe hârtie de bucătărie.
Scoateți aripile și scurgeti timp de 15 minute înainte de prăjire.
Se toarnă ulei într-o tigaie mare și se încălzește la 180 ° C.
Dati aripile prin făină de orez, apoi scuturați excesul de făină.
Scufundati in baia de ulei si prăjiti timp de 5 minute.
Transferati pe hartie de bucatarie pentru a se scurge.
Se adaugă apă la sosul rezervat și se amestecă bine. Se aduce amestecul la fiert într-o tigaie mare la foc mic.
Continuati să gătiti până când sosul se ingroasa putin. Adaugati aripile și intoarceti de pe o parte pe alta.
Se presara usturoi prajit și opriți focul.
Serviti calde.
Aripi de pui cu usturoi prajit
Pofta buna!