Sufleu de cartofi cu smantana si oua

Printeaza

Sufleu de cartofi cu smantana si oua din: cartofi, oua, smantana, faina, cascaval, unt, sare, piper.

Sufleu_de_cartofi_cu_smantana_si_oua

Ingrediente:

  • 750 g cartofi
  • 6 ouă
  • 100 g smântână
  • 2-3 linguri făină
  • 100 g caşcaval ras
  • 2-3 linguri unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi tai şi îi fierbi până se înmoaie. îi scurgi şi îi mixezi cu blenderul vertical. Pui sare şi piper după gust, încorporezi făina pusă în ploaie.

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare.

Incorporezi în piureul de cartofi gălbenuşu­rile, unul câte unul, smântână, în fir subţire, albuşurile şi ju­mătate din cantitatea de caşcaval ras şi răstorni compoziţia într-o formă de tartă unsă cu unt.

Presari restul de caşcaval şi dai tava la cuptorul încins până când se rumeneşte.

Sufleu de cartofi cu smantana si oua

Sufleu_de_cartofi_cu_smantana_si_oua

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.