Crema de cacao cu rom si frisca

Printeaza

Crema de cacao cu rom si frisca din: lapte, oua, zahar, gelatina, cacao, smantana pentru frisca, zahar vanilat, rom, zahar pudra, smântână pentru frişcă, fructe confiate.

Crema_de_cacao_cu_rom_si_frisca

Ingrediente:

  • 200 ml lapte
  • 8 ouă
  • 100 g zahăr
  • 3 foi gelatină
  • 20 g cacao
  • 300 g smântână pentru frişcă
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 2 linguriţe rom
  • 40 g zahăr pudră

Pentru decor:

  • 100 g smântână pentru frişcă, opţional
  • fructe confiate, opţional

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu zlhărul şi cu laptele, turnat în fir subţire. Pui vasul la foc mic şi amesteci, adaugi gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi încor­porezi cacaua.

Fierbi puţin com­binaţia, apoi aşezi vasul într-un recipient mai mare cu gheaţă şi amesteci până când s-a răcit complet.

Mixezi smântână rece cu za­hărul pudră şi o încorporezi, cu o spatulă, în cremă. Adaugi zahă­rul vanilat şi romul, amestecând continuu.

Torni crema în boluri, pe care le decorezi, dacă vrei, cu fructe confiate şi cu frişcă. Dai la frigider şi serveşti rece.

Crema de cacao cu rom si frisca

Crema_de_cacao_cu_rom_si_frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.