Paste cu sos de legume si patrunjel

Printeaza

Paste cu sos de legume si patrunjel din: spaghete integrale, ardei diferit coloraţi, dovlecel, morcov, rosii, ulei, oregano uscat, sare, piper, patrunjel, parmezan.

 

Ingrediente:

  • 200 g spaghete integrale
  • 2 ardei diferit coloraţi
  • 1 dovlecel de dimensiune medie
  • 1 morcov mic
  • 3 roşii
  • 30 ml ulei
  • oregano uscat mărunţit
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel
  • 50 g parmezan

 

Mod de preparare:

Fierbi pastele „al dente”, în apă uşor sărată, redu­când cu 2-3 minute timpul indicat pe ambalaj şi pro­bând la scurte intervale de timp.

Scurgi pastele în strecură­toare, le treci repede prin jet de apă rece şi le laşi să se scurgă, după care le păstrezi la cald.

Cureţi legumele şi le speli. Dai morcovul pe răzătoarea mică, iar dovle­celul pe răzătoarea mare.

Decojeşti roşiile şi le tai în cubuleţe. Tai ardeii în fâşii subţiri.

Căleşti morcovul în uleiul încins, amestecând uşor. Adaugi dovleceii, ardeii, iar dacă mai este nevoie, torni puţină apă caldă şi laşi să fiarbă la foc mediu, până când se înmoaie legumele.

Pui roşiile, oregano şi laşi să scadă sosul. La sfârşit, sărezi şi condimentezi sosul după gust.

Repartizezi în farfurii pastele şi sosul şi decorezi cu pătrunjel tocat, din abundenţă.

Aduci la masă parmeza­nul pe o farfurie, pentru ca fiecare mesean să-şi presare deasupra preparatului.

Paste cu sos de legume si patrunjel

Paste_cu_sos_de_legume_si_patrunjel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.