Bibilica cu rosii si ardei la cuptor

Printeaza

Bibilica cu rosii si ardei la cuptor din: bibilică, rosii, ardei capia, morcovi, usturoi verde, foi de dafin, vin alb, ulei de floarea-soarelui, unt, boia de ardei dulce, sare de mare, piper boabe mozaic.

Bibilica_cu_rosii_si_ardei_la_cuptor

Ingrediente:

  • 1 bibilică
  • 2 roşii
  • 2 ardei capia
  • 2 morcovi
  • 3 fire usturoi verde
  • 3 foi de dafin
  • 1 pahar vin alb
  • 4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 lingură unt
  • boia de ardei dulce
  • sare de mare
  • piper boabe mozaic

 

Mod de preparare:

Speli bibilica şi o usuci între şervete absorbante. Amesteci într-un bol boiaua de ardei cu sarea de mare şi piperul proaspăt măcinat şi masezi foarte bine pasărea cu acest amestec.

Pentru a se păstra cât mai bine aroma condi­mentelor, poţi să crestezi pielea din loc în loc şi să o ridici uşor, apoi să o ungi şi pe sub piele.

Cureţi legumele, le speli, le tai în felii potrivite şi le pin într-o tavă termorezistentă unsă cu 1 lingură de unt.

Aşezi bibilica peste legume, adaugi vinul alb, piperul mozaic, foile de dafin, stropeşti cu uleiul şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la 180 °C, timp de 1-1 V2 oră. Periodic, scoţi tava şi stropeşti carnea cu sosul format.

O întorci la jumătatea timpului, ca să se rumenească uni­form, iar dacă e nevoie, mai torni puţină apă în tavă.

Mâncarea e gata când carnea e bine pătrunsă, iar legume­le din tavă s-au înmuiat.

Bibilica cu rosii si ardei la cuptor

Bibilica_cu_rosii_si_ardei_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.