Bibilica cu rosii si ardei la cuptor
PrinteazaBibilica cu rosii si ardei la cuptor din: bibilică, rosii, ardei capia, morcovi, usturoi verde, foi de dafin, vin alb, ulei de floarea-soarelui, unt, boia de ardei dulce, sare de mare, piper boabe mozaic.
Ingrediente:
- 1 bibilică
- 2 roşii
- 2 ardei capia
- 2 morcovi
- 3 fire usturoi verde
- 3 foi de dafin
- 1 pahar vin alb
- 4 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 lingură unt
- boia de ardei dulce
- sare de mare
- piper boabe mozaic
Mod de preparare:
Speli bibilica şi o usuci între şervete absorbante. Amesteci într-un bol boiaua de ardei cu sarea de mare şi piperul proaspăt măcinat şi masezi foarte bine pasărea cu acest amestec.
Pentru a se păstra cât mai bine aroma condimentelor, poţi să crestezi pielea din loc în loc şi să o ridici uşor, apoi să o ungi şi pe sub piele.
Cureţi legumele, le speli, le tai în felii potrivite şi le pin într-o tavă termorezistentă unsă cu 1 lingură de unt.
Aşezi bibilica peste legume, adaugi vinul alb, piperul mozaic, foile de dafin, stropeşti cu uleiul şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la 180 °C, timp de 1-1 V2 oră. Periodic, scoţi tava şi stropeşti carnea cu sosul format.
O întorci la jumătatea timpului, ca să se rumenească uniform, iar dacă e nevoie, mai torni puţină apă în tavă.
Mâncarea e gata când carnea e bine pătrunsă, iar legumele din tavă s-au înmuiat.
Bibilica cu rosii si ardei la cuptor
Pofta buna!