Pâine de dovleac la air fryer – este un desert clasic de toamnă, perfect pentru a te bucura de aromele bogate și confortabile ale sezonului. Această rețetă adaptată pentru air fryer îți permite să prepari rapid și ușor o pâine de dovleac umedă și aromată, fără a folosi cuptorul tradițional. Este ideală pentru cei care […]
Prajitura cu capsuni si ciocolata
PrinteazaPrajitura cu capsuni si ciocolata din: ouă, capsuni, faina, ciocolata neagră sau de menaj, unt, zahar, zahăr vanilinat.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 300 g căpşuni proaspete
- 150 g făină
- 200 g ciocolată neagră sau de menaj
- 130 gunt
- 120 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Prajitura cu capsuni si ciocolata: Rupi în bucăţi 100 g ciocolată şi o topeşti într-o crăticioară aşezatăfpe baie de aburi, împreună cu untul. După ce s-a topit, laşi să se răcească timp de câteva minute.
Mixezi într-un bol ouăle împreună cu zahărul şi zahărul vanilinat, până când se dizolvă cristalele, apoi adaugi făina cernută, amestecând uşor.
Torni în fir subţire ciocolata topită şi amesteci uşor, cu telul, până o încorporezi pe toată şi compoziţia a devenit omogenă
Torni compoziţia obţinută într-o formă inelară, de guguluf, tapetată cu hârtie de copt. ,
Speli căpşunile şi păstrezi câteva cu frunzuliţe pentru decor, iar restul le cureţi, le tai în jumătate şi le presari uniform în forma de copt.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 °C (foc mediu) şi coci timp de 30-35 de minute.
După ce s-a răcit, decorezi guguluful cu ciocolata rămasă, încălzită la bain-marie şi cu fructele proaspete pe care le-ai păstrat.
Menţii prăjitura rece până în momentul servirii şi o porţionezi folosind un cuţit a cărui lamă o încălzeşti prin introducere într-un pahar cu apă fierbinte.
In felul acesta, glazura de ciocolată se va topi uşor şi nu se va crăpa.
Este un desert pe care îl poţi pregăti la fel de uşor în orice lună de vară, cu alte fructe: piersici, zmeură, coacăze.
Pofta buna!