Salată de Mei cu Legume și Dressing de Lămâie: Această salată combină beneficiile nutriționale ale meiului, o cereală bogată în fibre și proteine, cu prospețimea și diversitatea legumelor proaspete. Dressingul de lămâie adaugă un gust revigorant și vibrant, transformând această salată într-o alegere perfectă pentru prânz sau cină. Reteta Salată de Mei cu Legume și […]
Salata cu branza de capra, castraveti si busuioc
PrinteazaSalata cu branza de capra, castraveti si busuioc din: salata verde, castraveţi cornişon, rosii, ceapa verde, arei grasi, ulei de masline, patrunjel vere, otet de mere, cimbru, busuioc, brânză de capră, seminţe de dovleac, sare.
Ingrediente:
- 1 salată verde de dimensiune medie
- 2 castraveţi cornişon
- 4 roţii
- 3 fire ceapă verde
- 2 ardei graşi
- 3 linguri ulei de măsline
- 4-5 fire pătrunjel verde
- 2 linguri oţet de mere
- 2-3 fire cimbru
- 2-3 fire busuioc
- 150 g brânză de capră, puţin sărată
- 2 linguri seminţe de dovleac decojite
- sare
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele şi verdeţurile.
Tai brânza în felii groase de 1-1 1/2 cm, pe care le frigi pe un grătar teflonat, la foc mic, câte 2-3 minute pe fiecare parte, apoi le tai în batoane.
Tai în rondele ceapa, castravetele şi ardeii, salata în fâşii, roşiile în felioare şi verdeaţa mărunt.
Pregăteşti un sos din oţet, ulei, condimente şi sare.
Pui legumele, brânza şi verdeaţa într-un bol mare, le amesteci delicat şi le stropeşti cu sosul preparat, apoi presari deasupra seminţele crude de dovleac.
Salata cu branza de capra, castraveti si busuioc
Pofta buna!
Curcan cu sos de soia și ghimbir
Curcan cu sos de soia și ghimbir – este un preparat sofisticat și savuros, perfect pentru o cină elegantă sau o ocazie specială. Această rețetă combină aromele intense ale sosului de soia și ghimbirului cu carnea fragedă de curcan, rezultând un fel de mâncare plin de savoare și bogat în nutrienți. Este o alegere excelentă […]