Vitel cu mazare, morcov si praz

Printeaza

Vitel cu mazare, morcov si praz din: carne de viţel, ceapa, morcovi, praz, radacina de patrunjel, mazare, asta de tomate, sos de soia, sare, piper, cimbru uscat, legume deshidratate, ulei.

 

Ingrediente:

  • 400 g carne de viţel
  • 1 ceapă mare
  • 3 morcovi
  • 1 fir de praz
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 300 g mazăre nouă
  • 400 ml pastă de tomate
  • 1 lingură sos de soia
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 1 lingură legume deshidratate
  • 20 ml ulei

Mod de preaparare:

Cureţi, speli şi toci ceapa mărunt. într-o oală cu fund dublu, înăbuşi ceapa în ulei încins, picurând câte puţină apă şi amestecând uşor.

După câteva minute, adaugi carnea, în prealabil spălată şi tăiată în cubuleţe. Amesteci puţin, până’când carnea îşi schimbă culoarea. Intre timp, speli şi cureţi morcovii si pătrunjelul.

Le tai în cubuleţe sau în fâşii mai groase şi le adaugi în oală, după care stingi cu 2 l de apă călduţă în care ai dizolvat legumele deshidratate şi continui fierberea până când carnea se înmoaie.

Când apa începe să scadă, pui bulionul sau pasta de roşii, prazul tăiat rondele şi boabele de mazăre nouă. Spre final, când zeama a scăzut deja, adaugi o lingură de sos de soia, cimbrul uscat, sare şi piper după gust.

Serveşti preparatul cald, alături de pâine proaspătă şi, dacă este posibil, un pahar cu vin.

Vitel cu mazare, morcov si praz

Vitel_cu_mazare_morcov_si_praz

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.