Carnat de porc afumat
PrinteazaCarnat de porc afumat din: carne de porc cu grasime, sare, piper, coriandru, nucsoara, zeama de oase, intestine.
Ingrediente:
- 2 kg carne de porc cu grasime
- sare
- piper
- coriandru pisat
- nucsoara
- 200 ml zeama de oase (sau de la fierberea piftiei) amestecata cu usturoi pisat si apoi strecurata
- intestine subtri de carnati
Mod de preparare:
Dai carnea prin masina de tocat si o amesteci dupa gust cu sare si restul condimentelor.
Framanti carnea cu zeama si lasi tocatura asa timp de 30 de minute ca sa se intrepatrunda gusturile. Potrivesti din nou de sare, piper si umpli intestinele.Trebuie sa lasi putin spatiu in interiorul fiecarui carnat (ca sa nu pocneasca ulterior).
Ii pui intr-un loc aerisit sa se zvante o zi si apoi ii pui la afumat timp de 40-50 de minute.
Pofta buna!