Prajitura rapida cu mere, nuci si scortisoara
PrinteazaPrajitura rapida cu mere, nuci si scortisoara din: faina, oua, zahar, unt sau margarina, praf de copt, esenţă de vanilie, mere, nuci, zahăr pudră cu aromă de vanilie, scorţişoară.
Ingrediente:
- 300 g faina
- 3 oua
- 200 g zahăr
- 100 g unt sau margarina
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
- 3-4 mere
- 150 g nuci măţinate mare
- 2 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 1 linguriţă scorţişoară
- cate 1 lingura de unt si faina pentru tava
Mod de preparare:
Mixezi spumă untul cu zahărul şi ouăle, până când nu se mai simt cristalele de zahăr. încorporezi aroma şi, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt şi omogenizezi aluatul.
Intinzi uniform compoziţia într-o tavă de 25×35 cm, în prealabil unsă şi tapetată. Razi merele decojite şi le întinzi peste compoziţiei după care presari nucile.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 35-40 de minute.
Scoţi tava şi probezi cu o scobitoare dacă aluatul este copt: lemnul va ieşi curat, fără urme de aluat, din prăjitura coaptă.
Tai prăjitura în pătrate după ce s-a răcit şi o presari cu zahăr amestecat cu scorţişoară.
Prajitura rapida cu mere, nuci si scortisoara
Pofta buna!