Prajitura rapida cu mere, nuci si scortisoara

Printeaza

Prajitura rapida cu mere, nuci si scortisoara din: faina, oua, zahar, unt sau margarina, praf de copt, esenţă de vanilie, mere, nuci, zahăr pudră cu aromă de vanilie, scorţişoară.

Prajitura_rapida_cu_mere_nuci_si_scortisoara

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 3 oua
  • 200 g zahăr
  • 100 g unt sau margarina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • 3-4 mere
  • 150 g nuci măţinate mare
  • 2 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • cate 1 lingura de unt si faina pentru tava

 

Mod de preparare:

Mixezi spumă untul cu zahărul şi ouăle, până când nu se mai simt cristalele de zahăr. încorporezi aroma şi, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt şi omogenizezi aluatul.

Intinzi uniform compoziţia într-o tavă de 25×35 cm, în prealabil unsă şi tapetată. Razi merele decojite şi le întinzi peste compoziţiei după care pre­sari nucile.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 35-40 de minute.

Scoţi tava şi probezi cu o scobitoare dacă aluatul este copt: lemnul va ieşi curat, fără urme de aluat, din prăjitura coaptă.

Tai prăjitura în pătrate după ce s-a răcit şi o presari cu zahăr amestecat cu scorţişoară.

Prajitura rapida cu mere, nuci si scortisoara

Prajitura_rapida_cu_mere_nuci_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.