Paine impletita cu unt

Printeaza

Paine impletita din: faina, ou, unt, zahar, drojdie, lapte, sare.

Ingrediente:Paine impletita cu unt

  • 200 g faina
  • 1 galbenus
  • 125 g unt
  • 1 lingurita zahar
  • 20 g drojdie sfaramata
  • 100 ml lapte
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-un vas pui faina cernuta cu sarea si adaugi drojdia, zaharul, untul si laptele. Amesteci si framanti 10 minute cu mana. Acoperi si lasi sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Imparti aluatul in patru din care modelezi patru suluri de aceeasi lungime.

Le unesti la un capat si apoi le impletesti.

Asezi painea impleti-ta intr-o tava si o mai lasi sa creasca 30 de minute. Inainte de a o da la cuptor, o ungi cu galbenus.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.