Tocanita cu carne de vita si vin
PrinteazaTocanita cu carne de vita si vin din: ulei de masline, ceapa, usturoi, carne macra de vitel, vin, frunze de salvie, supa de legume, suc de rosii, patrunjel.
- 3 linguri ulei de masline
- 2 cepe taiate fin
- 2 catei de usturoi maruntiti
- 1 kg carne macra de vita, taiata fasii
- 300 ml vin rosu de calitate
- 1 pachet frunze proaspete de salvie
- 200 ml supa limpede de legume
- 200 ml suc proaspat de rosii
- 1 lingura patrunjel proaspat, maruntit
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 150 de grade Celsius. Incingeti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta, adaugati ceapa si usturoiul si lasati-le la sotat 6-8 minute, amestecand constant. Transferati-le apoi pe o farfurie.
Adaugati in tigaie restul cantitatii de ulei si prajiti carnea de vita pe ambele parti, pana devine maronie. Asezonati cu sare si piper, reduceti focul, turnati este vinul si amestecati constant, pana da in clocot.
Transferati amestecul intr-un recipient termorezistent si adaugati ceapa sotata, salvia si sucul de rosii. Acoperiti totul cu folie alimentara si coaceti timp de 2,5-3 ore, la foc potrivit.
Inainte de servire, indepartati frunzele de salvie si presarati deasupra patrunjelul.
Tocanita cu carne de vita si vin
Pofta buna!