Orez cu piept de curcan
PrinteazaOrez cu piept de curcan din: orez brun, sare, supa de legume, piept de curcan, ulei de masline, piper, baby spanac, sos de soia, ceapa verde, ulei de susan.
- 250 grame orez brun
- 1 praf de sare mare
- 700 ml supa de legume limpede, fara sare
- 900 grame piept de curcan
- 1 lingura ulei de masline
- 1 praf de piper negru
- 1 lingura sos de soia
- 600 g baby spanac
- 1 ceapa verde, taiata marunt
- 1 lingura ulei de susan
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 220 de grade Celsius. Intr-o oala medie, la foc potrivit, amestecati orezul, sarea mare, trei sferturi din cantitatea de supa si un pahar de apa. Acoperiti cu un capac si lasati totul la fiert 45 de minute.
Intre timp, tapetati o tava cu hartie de pergament, ungeti bucatile de curcan cu ulei, asezonati carnea cu sare, piper si sos de soia, apoi coaceti carnea 50 de minute.
Transferati friptura pe un blat, invelita in folie.
Introduceti spanacul, restul supei de legume si ceapa verde in oala cu orezul.
Feliati friptura de curcan si serviti-o alaturi de pilaf, dupa ce se raceste bine.
Orez cu piept de curcan
Pofta buna!