Saramura de guvizi cu rosii si ardei gras
PrinteazaSaramura de guvizi cu rosii si ardei gras din: guvizi, rosii, ardei grasi sau capia, usturoi, telina, morcov, verdeata, suc de roşii sau bulion, ardei iuţi proaspeţi sau marinaţi, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 600 g guvizi
- 2 roşii
- 1 ardei graşi sau capia
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 ţelină mică
- 1 morcov
- 1 legătură de verdeaţă
- 300 ml suc de roşii sau 2-3 linguri bulion
- 2-3 ardei iuţi proaspeţi sau marinaţi
- sare
- piper
- 1 linguri ulei
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli bine şi în interior, şi la exterior şi îl laşi să se scurgă. Sărezi peştii uşor, după care îi frigi pe grătar. Coci pe grătar roşiile şi ardeiul.
Speli şi cureţi legumele rămase, după care le tai după dorinţă.
Căleşti puţin în ulei usturoiul tăiat în felioare, stingi cu suc de roşii sau bulion, apoi adaugi legumele rămase şi le acoperi cu apă caldă, continuând fierberea la foc mediu.
Când sosul e aproape gata, adaugi peştele fript şi mai laşi să fiarbă la foc domol, 5 minute. Serveşti saramura presărată cu multă verdeaţă fin tocată.
Saramura de guvizi cu rosii si ardei gras
Pofta buna!
Cu respect ! Am Citit reteta si cu mana pe suflet va spun ,asta nu iese saramura de guvide cum sunt eu popa .