Frigarui de vinete cu sos de iaurt si castravete
PrinteazaFrigarui de vinete cu sos de iaurt si castravete din: vinete, sare, piper macinat, ulei, castraveti, iaurt, usturoi, menta.
Ingrediente:
- 2 vinete
- sare
- piper măcinat
- 2 linguri ulei
- 2-3 castraveţi
- 250 ml iaurt
- 2 căţei de usturoi
- frunze de menta fin tocate
Mod de preparare:
Alegi vinete lungi şi subţiri, care au mai puţine seminţe. Le speli, le cureţi de coajă şi le tai în cuburi de aproximativ 5 cm. Le presari cu puţină sare şi le laşi să se scurgă într-o sită.
Le tamponezi cu şervete absorbante, le ungi cu ulei şi le presari cu piper măcinat. Infigi vinetele în ţepuşe din lemn de bambus şi pui frigăruile pe grătarul încins, pe toate părţile, până când se pătrund bine.
Pentru sos, decojeşti castraveţii şi îi dai pe răzătoarea mică. îi amesteci cu iaurtul, usturoiul zdrobit, frunzele de mentă tocate, sare şi piper după gust. Serveşti frigăruile cu sos.
Frigarui de vinete cu sos de iaurt si castravete
Pofta buna!