Frigarui de vinete cu sos de iaurt si castravete

Printeaza

Frigarui de vinete cu sos de iaurt si castravete din: vinete, sare, piper macinat, ulei, castraveti, iaurt, usturoi, menta.

Frigarui_de_vinete_cu_sos_de_iaurt_si_castravete

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • sare
  • piper măcinat
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 castraveţi
  • 250 ml iaurt
  • 2 căţei de usturoi
  • frunze de menta fin tocate

Mod de preparare:

Alegi vinete lungi şi subţiri, care au mai puţine seminţe. Le speli, le cureţi de coajă şi le tai în cuburi de aproxima­tiv 5 cm. Le presari cu puţină sare şi le laşi să se scurgă într-o sită.

Le tamponezi cu şervete absorbante, le ungi cu ulei şi le presari cu piper măcinat. Infigi vinetele în ţepuşe din lemn de bambus şi pui fri­găruile pe grătarul încins, pe toate părţile, până când se pătrund bine.

Pentru sos, decojeşti castraveţii şi îi dai pe răzătoarea mică. îi amesteci cu iaurtul, usturoiul zdrobit, frunzele de mentă tocate, sare şi piper după gust. Serveşti frigăruile cu sos.

Frigarui de vinete cu sos de iaurt si castravete

Frigarui_de_vinete_cu_sos_de_iaurt_si_castravete

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.