Salata de dovlecel fript cu marar si patrunjel
PrinteazaSalata de dovlecel fript cu marar si patrunjel din: zucchini, oţet balsamic, ulei de măsline, marar, patrunjel, usturoi, sare, piper alb macinat.
Ingrediente:
- 2 zucchini de dimensiune mijlocie
- 2-3 linguri oţet balsamic
- 2 linguri ulei de măsline
- câte 1 legătură mărar şi pătrunjel verde
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Speli zucchinii şi îi tai în rondele groase de 5-6 mm, pe care le presari cu sare şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare.
După 10 minute, pui rondelele la fript pe grătar şi le laşi câte o jumătate de minut pe fiecare parte, având grijă să nu se ardă şi să nu se usuce prea tare.
Scoţi dovleceii într-un castron şi îi acoperi cu un capac. Speli verdeaţa şi o toci mărunt. Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti sau îl tai în felioare.
Pui aceste ingrediente în castron, împreună cu dovleceii şi le stropeşti cu oţet şi ulei de măsline, apoi amesteci uşor.
Serveşti salata ca atare sau ca garnitură la o friptură de pui ori cu brânză friptă în foi de viţă-de-vie.
Salata de dovlecel fript cu marar si patrunjel
Pofta buna!