Fasole verde cu sos alb
PrinteazaFasole verde cu sos alb din: fasole verde, smantana, faina, lapte, marar, ulei.
- 1 kg fasole verde
- 150 ml smantana
- 1 lingura faina
- 100 ml lapte dulce
- 1 legatura de marar
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Fasolea se curăţă, se spală şi se pune la fiert într-o oală cu apă.
In timp ce fierbe, se înfierbântă uleiul într-o tigaie.
Se căleşte făina până capătă o culoare aurie, amestecând permanent cu o lingură de lemn ca să nu se ardă, apoi se stinge cu lapte, după care se toarnă şi smântână.
Se lasă să fiarbă în clocote mici timp de câteva minute, apoi se adaugă fasolea, scursă foarte bine în prealabil.
Se mai lasă să dea câteva clocote, apoi se ia de pe foc şi se serveşte cu mărar tocat fin presărând deasupra.
Pofta buna!