Piure dietetic de conopida din: conopida, franzela, lapte, smantana.
Ingrediente:
1 kg conopida
1 franzela (280 g)
200 ml lapte
100 ml smantana
Mod de preparare:
Conopida se curăţă de cotoare şi se desface în bucheţele, care se spală bine sub un jet de apă rece, apoi se pun la fiert într-o oală cu 2 litri de apă clocotită.
In timp ce fierbe, se scoate miezul de la franzelă şi se pune la înmuiat în lapte fiert şl răcorit.
După ce s-a fiert conopida se scoate şi se lasă câteva minute într-o strecurătoare, să se scurgă bine de apă.
Apoi se dă prin maşina de tocat, împreună cu miezul de pâine stors. în pasta obţinută se adaugă smântână, se potriveşte de sare şi se amestecă până se omogenizează.
Se poate servi ca garnitură lâ rasoluri, fripturi înăbuşite sau la grătar.
Pilaf de peste din: peste, orez, margarina, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de peşte 2 ceşti de orez 100 g margarina verdeaţă sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi intestine. Se spală, se taie bucăţi- mici şi se pune la fiert în apă cu sare. Când este fiert […]
Pilaf de varza dulce Mod de preparare: Se prepară la fel ca pilaful de dovlecei. Se foloseşte o varză, care se spală, se taie fideluţă, se freacă apoi cu sare şi se căleşte. Se adăugă 2 ardei tăiaţi mărunt. Pofta buna!
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.