Salata cu peste si cartofi

Printeaza

Salata cu peste si cartofi din: peste, cartofi, fasole verde, ardei gras, ceapa, rosii, masline, ulei, otet, piper.

Ingrediente:

  • 300 g peste (congelat sau proaspat)
  • 600 g cartofi
  • 200 g fasole verde
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 100 g masline dietetice
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală şi se pun la fiert, în coajă, în apă clocotită. Când sunt gata, se scot, se curăţă de coajă şi se taie felii.

Separat, se fierbe fasolea verde, curăţată şi spălată, în apă rece, apoi se taie bucăţele mici.

Ceapa şi ardeiul gras se curăţă, se spală şi se taie fideluţă. Peştele se curăţă, se spală, se fierbe şi se mărunţeşte.

Se amestecă, în salatieră, cartofii cu fasolea verde, ceapa, peştele şi măslinele.

Din ulei, în care s-a adăugat oţet şi piper, se prepară un sos care se toarnă deasupra.

Se decorează cu roşii curăţate de cotoare şi tăiate în felii subţiri.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Salata de ceapa cu peste si maioneza

Salata de ceapa cu peste si maioneza din: ceapa, ton, maioneza, otet, lamaie, masline. Ingredinte: o ceapa mare o conserva de ton 10 linguri maioneza otet pentru ornat: lamaie masline   Mod de preparare Se taie ceapa solzisori, se amesteca cu sare si se lasa la inmuiat 5 minute. Se stoarce si se amesteca cu […]

 

retete

Salata de peste cu rosii

Salata de peste cu rosii din: conserve de peste in ulei, rosii, lamaie, ceapa verde, ceapa ciorii, sare, piper. Ingrediente: 2 conserve de peşte în ulei (macrou, hering, ton, sardine) a câte 125-150 g 500 g roşii 1 lămâie 1 legătură ceapă verde 1 legatură ceapa-ciorii sare piper   Mod de preparare: Roşiile se spală […]

 

Salata de peste afumat cu masline

Salata de peste afumat cu masline

  Salata de peste afumat cu masline din: peste afumat, morcovi, ardei, gogosari, ceapa, masline, sare, piper. Ingrediente: 1-2 peşti afumaţi 2-3 morcovi 1-2 ardei graşi 2-3 gogoşari în oţet 2-3 cepe potrivte 100-150 g măsline negre sare piper ulei zeamă de lămâie sau oţet, după gust   Mod de preparare: Peştele, curăţat de şira […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.