Gem picant de corcoduse din: corcoduse, zahar, scortisoara, ghimbir. Ingrediente: 3 kg corcoduşe galbene 1,5 kg zahăr 2 linguriţe cu scorţişoară 1/2 linguriţă cu pudra de ghimbir Mod de preparare: Spală corcoduşele (sănătoase şi fără pete pe coajă) şi scoate-le sâmburii. Pune-le într-o oală cu fundul gros şi presară zahărul. Lasă-le câteva ore până […]
Supa de corcoduse
PrinteazaSupa de corcoduse din : corcoduse, smatana, unt, faina, zahar
Ingrediente:
- 1 kg corcoduse coapte
- 150 ml smatana
- 3 linguri de unt
- 2 linguri faina
- 1 lingurita zahar
Mod de preparare:
Supa de corcoduse: Corcoduşele, curăţate de codiţe şi spălate în mai multe ape, se pun la fiert într-o oală cu 2 l de apă rece.
In momentul în care s-au înmuiat, se scot, se dau prin sită după ce se îndepărtează sâmburii iar zeama în care au fiert se strecoară.
Se amestecă, în zeama strecurată, pasta de corcoduşe obţinută şi se pune din nou la fiert, pe foc mic.
După ce dau un clocot se adaugă făina, dizolvată în puţină apă rece, zahărul şi untul.
Supa se serveşte caldă, cu boluri de smântână alături, ca fiecare să-şi adauge în farfurie dupa preferinţe.
Pofta buna!
Ciorba cu corcoduse din: dovlecei, ardei grasi, cartofi noi, ceapa, rosii, corcoduse, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi 4 cartofi noi o ceapa alba 3-4 rosii foarte coapte 200 g corcoduse patrunjel sare Mod de preparare: Se pun corcoduşele la fiert în apă de două ori cantitatea lor. Intre timp, se curăţă […]
Compot de corcoduse galbene din: zahar, apa, corcoduse. Ingrediente: 10 linguri zahăr la 1 litru de apă 3 kg corcoduşe Mod de preparare: Se spală corcoduşele, se repartizează în borcane bine spălate şi cu capace noi. Se pun pe foc apa şi zahărul. Dintr-un litru de apă ies 4 borcane de 800 ml. […]