Curcan umplut cu bacon, ceapa si unt
PrinteazaCurcan umplut cu bacon, ceapa si unt din: piept de curcan, unt, bacon, ficat de curcan, ceapa, coniac, ou, pesmet, ulei vin, smantana, piper, sare.
- un kg şi jumătate piept de curcan
- 40 g unt
- 200 g bacon
- o ceapă mică
- 50 g ficat de curcan
- 4-5 linguri de coniac
- un ou
- două linguri de pesmet
- 2-3 linguri de ulei
- 300 ml vin alb
- 4 linguri de smântână maturată
- boabe de piper zdrobite
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi în carnea în jumătate pe lăţime pentru a forma un buzunar. Topiţi untul, adăugaţi piperul şi ungeţi pieptul în interior şi pe exterior. Tăiaţi 6 fâşii de bacon şi tocaţi restul. Curăţaţi şi tăiaţi ceapa rondele subţiri şi căliţi-o împreună cu baconul tocat.
Spălaţi ficatul în apă rece, ştergeţi-l până se usucă şi tăiaţi-l fâşii subţiri. Prăjiţi ficatul împreună cu ceapa şi baconul, apoi turnaţi coniacul. Amestecaţi oul, pesmetul, ceapa, ficatul şi baconul pentru a obţine umplutura pe care o introduceţi în buzunarul din pieptul de curcan, apoi coaseţi-l cu aţă de bucătărie şi prindeţi-l cu scobitori, încingeţi uleiul într-o tigaie şi rumeniţi carnea pe toate părţile.
Aranjaţi feliile de bacon pe fundul unei cratiţe, deasupra aşezaţi carnea, turnaţi 250 ml vin şi brezaţi o oră în cuptorul încins la 200-225°C (indicatorul cuptorului la poziţia 6-7). Stropiţi carnea din când în când cu sosul format şi adăugaţi apă, dacă este nevoie, pentru a nu o lăsa să se usuce.
Aranjaţi carnea pe un platou încălzit şi păstraţi-o la cald. Deglasaţi sosul cu restul de vin, daţi în clocot şi scurgeţi-l. Ingroşaţi-l cu smântână şi potriviţi de sare şi piper.
Poftă bună!