Ciorba din crupe de porumb din: porumb, zeama de varza, usturoi, ulei, marar, patrunjel, leustean, cimbru, sare, piper.
Ingrediente:
400 g crupe de porumb
1 l zeama de varza
4 catei de usturoi
20 ml ulei
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
1 legatura de leustean
cimbru
sare
piper
Mod de preparare:
Crupele (boabe de porumb măcinate mai mare) se lasă câteva ore în apă rece, să se înmoaie, apoi se fierb în 2 I de apă clocotită, cu o linguriţă de sare.
Separat, se fierbe zeâma de varză, se lasă până clocoteşte, apoi se ia de pe foc şi şe strecoară, păstrându-se la cald.
Când s-au fiert crupele, se toarnă zeama de varză, se potriveşte de sare, piper şi cimbru, se lasă încă 2-3 clocote, apoi se ia de pe foc şi se adaugă mărarul, pătrunjelul şi leuşteanul, tocate mărunt.
Ciorba picanta de fasole cu bacon si porumb din: fasole neagra, porumb, bacon, morcov, ceapa, ardei gras, ardei iute, ulei, sare. Ingrediente: 100 g fasole neagră-boabe 50 g porumb boabe-conservă 100 g bacon 1 morcov 1 ceapă 1 ardei gras 1 ardei iute ulei sare Mod de preparare: Se ține fasolea 6 ore în […]
O reteta delicioasa de ciorba cu: morcovi, fasole verde, praz, ceapa, mazare, porumb, frunze de dafin, ardei gras, bors, pasta de tomate, rosii, ulei, sare, marar, smantana. Ingrediente: doi morcovi 200 g fasole verde un fir de praz două cepe 200 g mazăre 100 g porumb din conservă două frunze de dafin doi ardei graşi […]
Ciorba de pui cu porumb si omleta din: apa, stiulete de porumb, oua, unt, pui, morcovi, radacina de patrunjel, verdeata, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 8 pahare apă 1-2 știulete de porumb sau 1-2 pahare de porumb fiert sau conservat 2 ouă 2-3 linguri de unt ½ pui 1 morcov ½ rădăcină pătrunjel 1 lingură […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.