Budinca de branza si cartofi
PrinteazaBudinca de branza si cartofi din: cartofi, telemea de vaca, cascaval, oua, smantana, pesmet, marar, sare.
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 200 g telemea de vaca
- 100 g cascaval
- 4 oua
- 100 ml smantana
- 2 linguri pesmet
- 1 leg marar
- sare
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se pun la fiert, în coajă, în apă clocotită.
După ce s-au fiert se scot, se lasă să se răcească apoi se curăţă de coajă şi se dau prin maşina de tocat.
In continuare se amestecă cu cele patru gălbenuşuri, unul câte unul, telemeaua dată pe râzătoare, sarea, albuşurile bătute spumă, untul încălzit puţin şi caşcavalul ras.
Se unge o tavă. cu unt, se tapetează cu pesmet şi se toarnă compoziţia după care se dă la cuptor, care a fost încins în prealabil.
Se lasă tava la foc potrivit până se rumeneşte compoziţia.
Se serveşte fierbinte.
Pofta buna!