Crap cu unt si smantana
PrinteazaCrap cu unt si smantana din: crap, smantana, unt, patrunjel, sare.
Ingrediente:
- 1 kg crap (fara cap)
- 300 ml smantana
- 100 g unt
- 1 leg patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Crapul se curăţă de solzi şi de intestine, se spală şi se înveleşte într-un şervet curat, să se usuce. Apoi, se presară cu sare şi se aşază într-o tavă unsă cu 2 linguri de unt. Restul de unt se strecoară în burta crapului.
Se toarnă deasupra o cană de apă călduţă, sau, şi mai bine, de supă de legume sau de zarzavat. Se dă la cuptor, la foc potrivit, iar când zeama începe să clocotească se lasă focul mai mic continuând fierberea aproximativ 30 de minute.
Cu câteva minute înainte de a fi gata se toarna smantana apoi se lasă să mai clocoteasca. Se serveşte cu bucăţele de unt deasupra si cu pătrunjel fin tocat.
Pofta buna!