Mancare haiduceasca
PrinteazaMancare haiduceasca din: malai, branza de vaca, unt, pulpa de vitel, patrunjel, sare.
Ingrediente:
- 500 g malai, 200 g branza de vaca
- 100 g unt
- 400 g pulpa de vitel
- 1 legatura patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Mai întâi se face o mămăligă marişoară: într-un litru de apă receîn care s-a dizolvat o lingură rasă de sare, se ţoşrnă mălaiul, în ploaie, amestecând mereu cu o lingură de lemn ca să nu se formeze cocoloaşe.
Se fierbe mămăliga până se îngroaşă cât trebuie. Dacă nu este suficient de tare se mai adaugă o mână sau două de mălai şi se mai lasă să fiarbă vreo 5 minute, amestecând in continuu. Se răstoarnă mămăliga într-un vas şi se lasă să se răcească puţin.
Intre timp se curăţă-carnea, se spală şi se taie în bucăţele, după care se înăbuşă bine în ulei şi apă. Se unge o cratiţă cu unt, se pune un strat de mămăligă, apoi unul de brânză frecată cu unt, unul de carne, iar unul de mămăligă şi aşa mai departe.
Deasupra se stropeşte cu unt topit şi se dă la cuptor un sfert de oră.
Pofta buna!