Salata de ciuperci cu verdeturi
PrinteazaSalata de ciuperci cu verdeturi din: ciuperci, ulei, lamaie, marar, patrunjel, sare, piper, salata verde.
- 500 g ciuperci
- 25 ml ulei
- 1 lămâie
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper boabe şi măcinat
- salată verde
Mod de preparare:
Se spală în mai multe ape şi se curăţă ciupercile apoi se pun să fiarbă într-o oală cu şpă clocotită cu sare şi câteva boabe de piper. Când ciupercile sunt fierte suficient, se scot, se trec sub un jet de apă călduţă, se scurg şi se taie în feliuţe subţiri. Se pun într-un castron de porţelan şi se adaugă uleiul, sare şi piper după gust şi verdeaţa tocată cât mai mărunt.
Salata se serveşte caldă, în cupe, stropită cu zeamă de lămâie şi ornată cu frunze de salată verde.
Pofta buna!