Mancare de mazare pastai
PrinteazaMancare de mazare pastai din: mazare pastai, faina, zahar, margarina, patrunjel, marar, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg mazare pastai
- 1 lingura de faina
- 1 lingura de zahar
- 125 g margarina
- a legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Păstăile de mazăre se spală, se curata de codite, dar se lasă întregi. Se înfierbântă 100 g margarina într-o cratiţă şi se pun păstăile la calit. Se sting cu apă, se adaugă 1 lingură de zahar, apoi se înăbuşă încă o jumătate de oră.
Se prepară un sos din restul de margarină şi o lingură de făină. Când făina începe să se rumenească, se stinge cu putină zeamă de la mazăre şi se toarnă peste aceasta.
Se potriveşte de sare şi piper şi se mai lasă la fiert încă un sfert de oră, după care se ia de pe foc şi se presară mărarul şi pătrunjelul, fin tocate.
Pofta buna!