Salata din orez
PrinteazaSalata din orez cu: orez, ardei, rosii, ceapa, ulei, otet, usturoi, marar, sare, piper.
- 200 g orez
- 2-3 ardei graşi
- 2-3 roşii
- 2 cepe
- 20 ml ulei
- 25 ml oţet
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură de mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se alege orezul, se spală în mai multe ape, apoi se pune la fiert într-o oală cu apă clocotită în care s-a dizolvat o linguriţă de sare. Se amestecă mereu, să nu se lipească. Atunci când orezul se umflă, se ia cratiţa de pe foc, se scoate orezul cu spumiera, se scurge şi se lasă să se răcească.
Roşiile, ardeiul şi ceapa se curăţă, se spală şi se taie în bucăţele mici. Mărarul se spală şi se toacă mărunt.
Intr-un castron, se amestecă orezul cu roşiile, ardeiul şi ceapa, se adaugă câte o lingură de ulei şi de oţet, sare şi piper după gust, apoi se presară mărarul tocat şi usturoiul pisat.
Pofta buna!