Sote din legume
PrinteazaSote din legume din: cartofi, morcovi, dovlecel, fasole verde, margarina, piper, marar, patrunjel.
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- 100 g păstăi de fasole verde
- 4 linguri margarină
- piper
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă păstăile de fasole verde, se spală în mai multe ape şi se rup în câte doua-trei bucăţele. Cartofii, morcovii şi dovlecelul, curăţate şi spălate, se taie în cubuleţe.
Se pun toate legumele la fiert într-un vas cu 1 l de apă clocotită, 1 linguriţă de sare, acoperind vasul cu capacul. Se lasă până se pătrund bine, apoi se scot, se scurg de apă şi se sotează timp de aproximativ 10 minute în alt vas in care s-a înfierbântat margarina, amestecând mereu, ca să nu şe ardă.
Se adaugă sare şi piper după gust.
Pofta buna!