Varza rosie la cuptor

Printeaza

Varza rosie la cuptor din: varza rosie, ceapa, ulei, faina, vin, marar, sare, piper, cimbru.

 

Ingrediente:Varza rosie la cuptor

  • 800 g varză roşie
  • 1 ceapă
  • 100 ml ulei
  • 1 lin­guriţă făină
  • 200 ml vin roşu
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Varza se curăţă, se taie fideluţă, apoi se presară cu sare şi se lasă o jumătate de oră, după care se stoarce bine de zeamă.

Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se căleşte puţin în uleiul încins.

Când devine transparentă, se adaugă o jumătate de pahar de apă şi un vârf de cuţit de sare, lăsându-se să se înăbuşe.

Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă varza, se mai lasă un sfert de oră, apoi se toarnă vinul şi se adaugă făina.

Se presară sare, piper şi cimbru după gust, apoi se acoperă cratiţa cu capacul şi se introduce la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 2 ore.

Se serveşte presărată cu mărar tocat fin.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Varza creata cu orez la cuptor

Varza creata cu orez la cuptor

Varza creata cu orez la cuptor din: varza creata, orez, untdelemn, smantana, sare. Ingrediente: 1 kg varză creaţă 120 g orez 3 linguri untdelemn sau 40 g untură 200 ml smântână sare   Mod de preparare: Varza creaţă, tăiată felii, se fierbe în apă sărată, se strecoară (zeama se poate folosi pentru supă), orezul se […]

 

Varza noua la cuptor cu friganele

Varza noua la cuptor cu friganele din: varza, unt, cimbru, boia, sare, piper, pesmet, telemea, faina, lapte, oua, ulei. Ingrediente: Pentru varză: • 1 varză nouă, de dimensiune medie • 100 g unt • cimbru • boia • sare • piper • câteva linguri de pesmet Pentru friganele: • 4-5 felii de pâine veche de 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.