Vinete impanate cu vin

Printeaza

Vinete impanate cu vin din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, vin, bulion, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Vinete impanate cu vin

  • 1 kg vinete
  • 500 g ceapă
  • 2 ardei graşi
  • 4 roşii
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • 20 ml vin alb
  • 1 lingură bulion
  • 2 legături de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Vinetele se curăţă pe lungime, alternând partea curăţată cu coaja rămasă. In porţiunile curăţate se crestează şi se împănează cu căţei de usturoi. Se unge o tavă cu ulei, se pun în ea vinetele, se sărează, apoi se dau, la cuptor, la foc potrivit, cam un sfert de oră.

Se curăţă ceapa, se toacă şi se căleşte în restul de ulei, împreună cu ardeiul tăiat în fâşii, 2 roşii felii, restul de usturoi, verdeaţa tocată, după care se adaugă bulionul. Jumătate din compoziţie se aşterne în tavă, iar peste ea se pun vinetele. Acestea se acoperă cu restul de compoziţie şi se pun deasupra felii de roşii.

Se dă tava la cuptor, la foc potrivit, cam o jumătate de oră, apoi se adaugă vinul. Se mai lasă 4-5 minute, şi se serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.